47 Fundació Uriach 1838

Beca de Investigación Ciutat de Figueres 2011

26/10/2011


El Ayuntamiento de Figueres convoca la XII edición de la beca Ciutat de Figueres. Esta beca, de carácter anual, tiene como objetivo el fomento de la investigación en los campos social y científico en el ámbito de la ciudad de Figures.

BASES

1. Característiques
S’atorga al millor projecte d’investigació inèdit en els camps social i científic referits a la ciutat de Figueres.

2. Dotació
La beca està dotada amb 7.500 euros, import que es farà efectiu en tres lliuraments. El primer pagament, de mil cinc-cents (1.500) euros, es farà efectiu en el moment de la concessió de la beca. El segon pagament, de dos mil doscents cinquanta (2.250) euros, es farà efectiu al cap d’un any, sempre que el tutor designat per fer el seguiment del projecte guanyador de la beca doni el seu vistiplau a l’estat de la investigació. El tercer i últim pagament, de tres mil set-cents cinquanta (3.750) euros, es farà efectiu una vegada finalitzat el treball i després que el tutor en dictamini la seva qualitat.

3. Candidats
Poden optar-hi els/les investigadors/res que, de forma individual o col·lectiva,presentin una proposta de recerca d’acord amb aquestes bases.

4. Documentació
Les sol·licituds s’han de presentar a l’OMAC (Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà), av. Salvador Dalí, 107, de Figueres, i cal adjuntar-hi la documentació següent:
a) Currículum del/la sol·licitant o sol·licitants, que no pot sobrepassar els cinc fulls.
b) Projecte de recerca que, en un mínim de cinc pàgines i un màxim de deu, ha de precisar els objectius que es volen assolir, la metodologia, les fonts i la bibliografia utilitzada.
En el cas de projectes col·lectius, cal indicar el nom d’un/a responsable del grup. Si la documentació presentada és incorrecta o incompleta, el jurat de la beca requerirà per escrit que s’esmeni o que es completi en un termini de deu dies hàbils, amb l’advertiment que si s’incompleix el termini esmentat s’arxivarà d’ofici l’expedient sense cap tràmit posterior. La nova documentació
també s’ha de presentar a l’OMAC.

5. Termini de presentació
Els/les aspirants poden presentar els seus projectes a l’OMAC fins al dia 15 de novembre de 2011.

6. Composició del jurat
El jurat està format per persones vinculades als àmbits social i científic, les quals poden demanar la col·laboració d’experts o d’institucions sobre l’interès i l’abast dels projectes presentats.
Així mateix, el jurat pot demanar informació complementària al/l’aspirant i convocar-lo/la per suggerir-li l’ampliació o la modificació del projecte per fer-lo més operatiu.
El jurat es reserva el dret de declarar deserta la beca, i és competent per resoldre qualsevol eventualitat no regulada expressament en aquestes bases.

7. Veredicte
El veredicte del jurat, que és inapel·lable, es farà públic el 16 de desembre de 2011. A partir d’aquest dia, i durant el període de dos mesos, la resta de projectes presentats es podran recollir a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres (av. Salvador Dalí, 107, 1a planta). Si transcorregut aquest termini no han estat reclamats ni retirats personalment o mitjançant persona acreditada, l’Àrea de Cultura destruirà els projectes no seleccionats d’acord amb les normatives
vigents de reciclatge mediambiental i de destrucció de dades.

8. Seguiment del treball
Un cop atorgada la beca, es designarà un tutor perquè supervisi el treball seleccionat i, si escau, demani assessorament extern perquè informi l’entitat convocant sobre l’execució del treball. En el termini d’un any a partir de l’atorgament de la beca, el/la beneficiari/ària presentarà a l’OMAC un informe que detalli l’estat de la recerca. El tutor està capacitat per fer les consideracions que cregui oportunes i, si escau, fins i tot pot suggerir al jurat que suspengui la investigació.

9. Extinció del dret de la beca
El dret de la beca s’extingeix si no s’executa el treball en el termini convingut o si els informes del tutor no són prou satisfactoris.
L’extinció anticipada de la beca implica la cancel·lació dels pagaments ulteriors que estiguin pendents. Així mateix, l’incompliment de les obligacions assumides per part del/la beneficiari/ària de la beca pot comportar la devolució dels pagaments rebuts anteriorment.

10. Lliurament del treball
El termini per a la realització del projecte escollit és de dos anys a partir de la data de la seva concessió. Ateses les directrius del treball i la feina feta, el jurat pot prorrogar 60 dies naturals la data de lliurament.
El/la beneficiari/ària de la beca ha de lliurar a l’OMAC tres exemplars del treball d’investigació acabat, juntament amb un resum, els quals també cal presentar en suport informàtic (processador de textos).

11. Propietat del treball
L’Ajuntament de Figueres pot publicar el treball guardonat, i l’import de la beca té la consideració de drets d’autor per a la primera edició. Així mateix, es reserva el dret de publicar el treball complet i/o el resum en forma d’opuscle en suport digital. D’altra banda, l’autor/a es compromet a adequar-lo i a supervisar-ne la publicació sense gratificacions complementàries. No obstant això,si un cop transcorreguts tres anys de la presentació del treball aquest no s’ha
publicat, o no s’ha iniciat el procés de publicació, l’autor/a pot disposar-ne lliurement i publicar-lo pel seu compte, amb ajuts de qualsevol mena. Només cal que ho comuniqui prèviament a l’Ajuntament de Figueres, que faci constar que el treball ha estat elaborat gràcies a la beca de recerca Ciutat de Figueres i que en lliuri dos exemplars a l’Ajuntament de Figueres.

12. Incompatibilitats i acceptació de les bases
L’obtenció de la beca no condiciona el fet que l’adjudicatari/ària pugui beneficiar-se d’altres ajuts, sempre que no superin el 100% del valor de la beca. El fet de concórrer a la convocatòria pressuposa el coneixement i l’acceptació d’aquestes bases.
Per a més informació, Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, tel. 972032 317. A/e: cultura@figueres.org

Últims treballs premiats

2008
Entre la carta de poblament i la Pesta Negra. La vila de Figueres a la cruïlla de la seva història (c.a 1267 – c.a 1348)
Autor: Xavier Soldevila

2009
La població de Figueres i les plantes. Una aproximació etnobotànica a la ciutat a través del saber dels grans i joves, dels horts familiars i dels mercats.
Autors: Montserrat Parada i Joan Vallès